" PASS TEORİSİ BİLİŞSEL MÜDAHALE PROGRAMLARI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ "
26
Kas.
2016
PROFESÖR PAVLİDİS VE YUNANİSTAN ZİYARETİMİZ

Akademidisleksi AR-GE birimi sorumlusu UZMAN PSİKOLOG HANDE AKIMAN tarafından yürütülen, disleksi eğitiminde iyi örnekler ve metodlar çalışmasının bir ürünü olarak Yunanistanda PRF.DR.PAVLİDİSİN özel misafiri olduk.Ziyaretimiz boyunca bizzat kendisinden PAVLİDİS METODUNUN dayandığı bilimsel temelleri dinleme şansı yakaladık..

 

Dr. George Pavlidis Makedonya Üniversitesi Öğrenme Güçlüğü profesörüdür. , Londra Üniversitesi Onursal hayat bir üyesidir. İngiltere, Yunanistan ve ABD'DE üniversitelerde disleksi ve ophthalmokinesis laboratuvarları kurucusu ve yöneticisi olan PAVLADİS kendi adını taşıyan PAVLİDİS METODU nun yaratıcısıdır.
PC ve Multimedya kullanımı yoluyla disleksi ve dikkat eksikliği üzerine müdahale programı olan metod önemli üniversitelerce onaylanmıştır. İngiltere'de 20 büyük araştırma programları yürütmüş, Yunanistan ve ABD fotoelektrik buluşu  Harvard, Penn State, Boston, Columbia gibi gibi ülkeler Danimarka, Finlandiya ve Yunanistan ünlü üniversiteler tarafından onaylanmıştır.
Bilimsel yayınları uluslararası dergilerde yayınlanmış olup aynı zamanda İngilizce dört kitap yayınlamıştır. Birçok uluslararası konferansa konuşmacı olarak katılmış; art arda 18 Uluslararası Konferans Başkanlığı ile onurlandırılmıştır ,1983 yılından bu yana tüm genel disleksi konferanslarının başkanıdır.
Selanik Aristo Üniversitesi Felsefe Fakültesi mezunu ve 23 yaşında bir öğretim görevlisi olarak akademik kariyerine başlamış, İngiltere'de Manchester Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde doktora tezini tamamladı.