" akademidisleksi 2007 den beri... "
23
Haziran
2014
PROF.DR OYA ÖZKARDES AKADEMİDİSLEKSİ STANDINI ZİYARET ETTİ

1981’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Pedagoji Bölümü’nü bitirmiş ardından aynı üniversitenin Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nde Gelişim Nörolojisi dalında yüksek lisans (1986) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Eğitim Bilimleri alanında doktora derecesini (1993), 1998 yılında rehberlik ve psikolojik danışma dalında doçentlik unvanını kazanmıştır


İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nde 2002 yılına kadar Okul Öncesi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Üniversitenin uygulama ana okulu olan ‘Çocuklar Evi’nin yöneticiliğini yapmış, başta ‘Okul öncesi Eğitim’ ve ‘Öğrenme Güçlük leri’ olmak üzere lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde pek çok ders vermiştir. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde konuk öğretim üyesi olarak dersler veren Doç. Dr. Özkardeş, halen Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyesidir.


Kurucularından olduğu Pencere Psikolojik ve Pedagojik Danışma Merkezi’nde başta okul başarısızlığı, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Dikkat Eksikliği olmak üzere çeşitli konularda bireysel danışmanlık vermekte ve özel eğitim çalışmaları yapmakta, ailelere ve eğitimcilere çalışma grupları düzenlemektedir. Çeşitli ilköğretim okullarına danışmanlık hizmeti vermekte, öğretmenlere ve rehberlik servislerine eğitim vermektedir.


Bu konularla ilgili çeşitli konferanslar vermiş, makaleler yayımlamıştır. Çocuklara yönelik kitapları bulunmaktadır.


Kurucularından olduğu pencere-sey® yayınlarıyla da özellikle okul öncesi ve ilköğretim dönemindeki çocuklara yönelik çeşitli kitap ve eğitim gereci üretimini sürdürmektedir.