" Kalabalıkta Kaybolmayın "
27
Mart
2017
DİSLEKTİK ÇOCUĞUNUZDA GÜVEN GELİŞTİRMENİN YOLLARINA FARKLI BİR BAKIŞ

 

 

 

GÜÇ AYARLARINI AÇIN:

 

Hepimiz müziklerin rahatlatıcı olabileceğini biliyoruz. Ancak araştırmalar, aynı zamanda güçlendirici olabileceğini öne sürüyor. Yüksek sesle, bas ağırlıklı şarkı dinlemek, insanları daha güçlü bir zihin çerçevesine sokma eğilimindedir. Çocuğunuzun ona güçlü ve enerjik hissettiren şarkıların bir çalma listesini oluşturmasını sağlayın. Okula giderken ya da sınavdan önceki dönemleri dinleyebilir.

Tabii ki, "We Will Rock You"  garanti vermez :) Ama çocuğunuza elinden gelenin en iyisini yapmak için gereken güveni artırabilir.

 

 

 

BİR YILDIZ SEÇİN KENDİNİZE :

 

 

Ünlüleri sevmek ve hayran olmak hepimizin yaşadığı bir şeydir.  Çocuğunuzun bir yıldızın hayatını   araştırması  aslında güven ve benlik saygısını artırmaya yardımcı olabilir . Çocuğunuza öğrenme ve dikkat sorunları yaşayan ünlü kişilerin hayat hikayelerini okuyun.

Daha sonra, çocuğunuzun kendisi ile olumlu konuşmalar yapmasına yardım edin: "Justin Timberlake'in  öğrenme sorunları ve hiperaktivitesi var ama bu ünlü bir müzisyen ve oyuncu olmasını engellemedi . 

 

 

 TOTEM:

 

Sadece batıl inanç değil. Araştırmalar, bir tür şanslı simgenin taşınmasının gerçekten güven inşa edebileceğini ve kaygı seviyesini hafiflettiğini ileri sürüyor. Ona şans getireceğini  inandırdığınız küçük bir nesne verin .

 

"BEN YAPTIM!" LİSTESİ YAPIN:

 

 Geçmişteki başarıları hatırlamak, çocuğunuzun yeni bir şey için meydan okumadan önce kendine güvenini artırabilir. Büyük ve küçük zaferlerinin bir listesini birlikte yapın. Bunlar arasında gol atma, bir sınavdan alınmış  iyi dereceler  veya yeni bir arkadaş edinme sayılabilir. Onları yazın ve listeyi incelemeye teşvik edin.

Bu başarıları hatırlatmak, onun diğer güçlü yönlerinin olduğunu fark etmesine yardımcı olabilir.