" DİSLEKSİ DOSTU OKUL DİSLEKSİ DOSTU ÖGRETMEN... "
17
Şub.
2017
DİSLEKSİLİ ÜNLÜLER

Sally Shaywitz, Yale Disleksi Merkezinin eş başkanı:  Bilimin ilerlemesiyle artık disleksiyi tanımlamak için yeterli bilgiye sahibiz… Disleksik öğrenciler için disleksik olduklarını bilmek onları güçlendiriyor. Böylece kim olduklarını ve neler başarabileceklerini daha iyi anlıyorlar.

 

Caitlyn Jenner, Altın madalyalı olimpik atlet: Eğer disleksik olmasaydım muhtemelen olimpiyatlarda altın madalya kazanamazdım.  eğer daha iyi bir okuyucu olsaydım, eğer okumak kolay bir uğraş olsaydı,  sporla bu kadar uğraşmak bana zor gelirdi. Ve hiçbir zaman başarmanın yolunun çok çalışmak olduğunu anlayamazdım.

 

Dav Pikely, kaptan düşükdon serisinin yazarı , USA today: herkesin aynı şekilde düşünmediğini anlamak için çok uğraştım. Çünkü “başarılı öğrenci” olmanın yararları gözle görülebiliyor ama bence sağduyulu olmak ve yaratıcılık da en az “başarılı öğrenci” olmak kadar yararlı hatta belki daha fazla.

 

Stephen J. Chanell, Emmy ödüllü Tv yapımcısı: disleksik insanlarla ilgili asıl korku okuyamayacakları, yazamayacakları ya da karışık bilgiler karşısında kaybolacakları değil, asıl korku okul bitmeden kendilerinden vazgeçmeleri. Ebeveynler kendilerine zaferler yaratmalı, bu müzik, spor ya da sanat olabilir. Çünkü disleksik çocuğunuzun “ Evet okumak zor ama benim de yapabildiğim başka şeyler var” demesini istersiniz.

 

Lynn Pollard, disleksiyi çözmek- Texas  ın eş kururcusu: 9 yaşındaki kızımın diskleksisi onu kendinden emin ve kendine güvenen birisi yapıyor. Çünkü “farklı” bir beyine sahip olamaya bayılıyor.

 

Bella Thorne, Aktris: disleksiyle yaşamayı ve ondan en iyi şekilde fayda sağlamayı öğrendim. Tanı ilk konulduğunda, yol tabelalarından kahvaltı gevreklerinin kutularına kadar her şeyi okumam söylendi ve annem benim için menüyü okumamalıymış! Ben ona okumalıymışım! Bu yöntem inanılmaz yardımcı oldu bana, şu anda okumam çok iyi ama bu her gün üstünde çalışmam gereken bir şey.

 

 

Scott Sonnon, Dövüş sanatları dünya şampiyonu ve yazar: Disleksiye rağmen kazanmadım, disleksi sayesinde kazandım. Bu benim eksikliğim değil avantajımdı. Her ne kadar okuma ve yazmada üzerinde çok çalışmam gereken nörolojik zorlukları olsa da, asla bu mükemmel versiyonumdan daha farklı olmak istemezdim. Ben olmayı çok seviyorum, daha önce karşılaştığım zorluklara rağmen.