" Disleksi Zihinsel Engel Değildir ! "
30
Mart
2017
DİSLEKTİK ÇOCUKLARIN MOTOR BECERİLERİNİ DESTEKLEYEN UYGULAMALAR

 

 

Fiziksel hareketi içeren video oyunları, dislektik çocuklara motor  becerileri destekleme konusunda yardımcı olabilir. Bu oyunları oynamak için Wii, PlayStation veya Xbox gibi bir oyun sistemine ihtiyacınız var.

 

 

 

 

 

 

DİSNEY FANTASİA:   Dislektik çocukların ellerini kullanarak müzik kontrol etmesini veya çalmasını  sağlar. Oyun klasik senfoniler yanı sıra modern pop hitlerini içerir. Oyundaki el hareketleri basittir.  Oyun elleri sallayarak oynanır. Oyun ortaöğrenim ve üstü çocuklar için daha uygundur, ancak zaman zaman çok hızlı ilerlemektedir. 

 

 

 

 

 

 

 

 


FRUİT NİNJA KİNECT 2:Fruit Ninja Kinect 2 , çocukların sanal meyveleri kollarını sallayarak kesmelerine her kestikleri meyve için puan toplama mantığına dayanmaktadır. Çok oyunculu  seçeneği vardır, böylece siz ve çocuğunuz birbirinizle  rekabet edebilir ve birbirinize yardımcı olabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

JUST DANCE :, Bu oyunda çocuklar sanal dansçıların hareketlerini izlemeye çalışırken müzikle dans edebilirler. Oyun sisteminize bağlı olarak, oyun denetleyicileri, sensörleri veya kameraları kullanarak oynanır. Mevcut pop şarkılar içerir ve birden fazla oyuncu ve farklı zorluk seviyeleri için seçenekler içerir. 

 

 

 

 


 

 

 

 

KİNECT PARTY : Oyun sisteminin kamerası çocukların hareketlerini  kaydeder ve sonra görüntülerini ekrana yansıtır. Çocuklar ekranda göründüğünde, görsel efektlerle etkileşime girebilirler. Örneğin oyunda çocuklar, kendilerini sanal kanatlarla görebilirler. 

 

 

 

 

 


LET' S YOGA :Sanal bir model, çocuklar için yoga pozları gösteriyor. Oyun 80'den fazla yoga pozu içeriyor. Ayrıca sakinleştirici bir müzik ve yoga ipuçları sunuyor.  Çocuklar oyunu duraklatabilir ve modeli yoga tekniklerine daha yakından ve farklı açılardan bakmak için döndürebilirler.

 

 

 

 

 

 

SPORTS CHAMPİONS 2  Bu oyunda çocuklar boks, bowling, tenis, golf, okçuluk ,kayak ve daha pek çok spor çeşidini yapabilirler.Tüm beceri düzeyindeki çocuklar genellikle sevdikleri bir etkinliği bulabilirler.